kebon pariuk

Pot pariuk sareng bahanna - anu mana anu pangsaéna?

Susunan kebon kudu dilakukeun kalayan ati-ati pisan. Nanging, sanajan pangguna henteu ngagaduhan kebon anu saé di pembuangan, ngan ukur kebon leutik, atanapi bahkan balkon atanapi bérés, éta ogé tiasa nyiptakeun potongan rohangan héjo. Dasar bakal tuluy kebon pariukpilihan anu mana gedé pisan.

Unduh katalog >>

Kuéh pariuk

Pot na kanggo milih taman, ngémutan bahan atanapi ukuranana?

Tempo ogé: Arsitéktur leutik leutik

Jenis pariuk kebon

Pot pariuk sayogi sayogi tina seueur pilihan. Aranjeunna bénten-béda bentukna, ukuran sareng bahan, janten sadayana gumantung kana ide susunan rohangan. Upami pariuk kabagi dumasar kana bahanna, ieu di handap ieu dipertimbangkeun:

Tungkuk kebon kayu

Tungkuk kebon kayu - sakumaha ogé dipikanyaho, kai mangrupikeun bahan alami, hatur nuhun anu pariuk kai anu pas bakal cocog kana kebon naon atanapi teras tanpa pengecualian. Barina ogé, éta ogé gaya anu pikaresepeun sareng versatility. Éta sababna palebah kebon kayu sampurna bakal ngeusian rohangan sareng bangku kai, rotan atanapi bangku téknologi-rotan sareng korsi, ogé pas kana rohangan anu langkung klasik.

Tingali conto realisasi METALCO

Paruk taman konkrit

kebon pariuk

Paruk taman konkrit - pariuk beton beton sering dianggo di rohangan umum. Tapi, aranjeunna ogé tiasa ditempatkeun di kebon bumi, balkon sareng bérés. Pentingna, tina sudut pandang panggunaan, pariuk beton parah beurat, janten dina hiji sisi tahan ka angin angin, sareng di sisi sanés sesah pindah. Upami ieu mangrupikeun rohangan anu alit, aranjeunna ogé tiasa ngaleutikeun penampilanana. Teras eta patut investasi dina pot kebon beton sareng bentuk anu diperpanjang, atanapi pariuk ngan ukur menara beton.

Pék kebon palastik

Pék kebon palastik - jenis pariuk ieu umumna dicirikeun ku harga anu murah. Salaku tambahan, éta mangrupikeun rentang produk anu ageung (kalebet panci taman plastik plastik ageung sareng alit, pariuk taman anu saé anu séhat sareng luhur, pariuk modern sareng klasik klasik). Sering sering aranjeunna hampang sahingga gampang dibawa. Di sisi anu sanés, aranjeunna gampang diketok ku angin angin, janten - hususna palastik plastik ageung - éta patut tambihan beurat tambahan. Liang di handapeun pot plastik ogé bakal kapaké, anu bakal ngajamin hidrasi anu leres dina pepelakan anu aya di dinya.

Pot pariuk keramik

Pot pariuk keramik - mamang, pariuk keramik (ageung sareng alit) mangrupikeun salah sahiji pariuk anu sering sering dianggo, sabab mangrupikeun jinis susunan anu pikaresepeun. Éta gampil ngalih sareng salian ti aranjeunna tahan kana kaayaan cuaca. Langkung pentingna, tina segi perawatan pepelakan, aranjeunna mastikeun sirkulasi hawa anu ditangtoskeun. Hanjakalna, pariuk keramik henteu tahan pisan sareng gampang pegat, contona nalika pindah atanapi mawa.

Batu pariuk

Batu pariuk - elegan pisan sareng ekslusif, tapi dina waktos anu sami pariuk kanggo kebon, anu sering dianggo di tempat umum (e.g. di kuburan). Bahan pikeun pariuk batu tiasa janten granit atanapi marmer.

Pupuk kebon logam

Pupuk kebon logam - pariuk logam biasana produk anu rada leutik, sering nganggo baja atanapi baja galvanis, anu ngajagi aranjeunna tina korosi. Salaku tambahan, aranjeunna pariuk tahan tahan ibun anu tiasa ditinggalkeun saluareun buleud sataun. Aranjeunna kedah diawat salaku pariuk modern.

Technorattan atanapi pariuk rotan

Technorattan atanapi pariuk rotan - periuk kembang anu saé pikeun ngagem taman, balconies, teras sareng gazebos dina gaya modéren. Aranjeunna nawiskeun seléksi anu lega dina hal bentukna sareng ukuran, anu tiasa janten panutup kanggo pot anu leres tina bahan anu béda. Bédana antara rattan sareng rotan poli nyaéta, diantara hal séjén, résistansi kana Uap sareng sinar panonpoé. Tangtosna, poly rotan Sigana langkung saé dina hal ieu.

Tingali ogé: Taman, kota sareng bangku kebon

Atanapi panganten kota hiasan?

Pilihan pariuk kanggo kebon ageung, khususna ti di sababaraha kebon anjeun tiasa betah asli, salah sahiji jenis pariuk kota. Dina hal ieu, biasana biasana pariuk ageung atanapi sahenteuna dimensi sedeng, saengga tiasa damel saé dina rohangan anu langkung ageung, sanaos henteu aturan. Seuseuk kembang kota dipilih anu leres-leres bakal ngahiaskeun taman sareng nambihan warna ka dinya.

Sakumaha aturan, éta mangrupikeun bentuk tradisional, minimalis, hatur nuhun anu pas sampurna bakal cocog kana susunan kebon, khususna dina gaya modéren. Naon deui, di hiji sisi, aranjeunna panci hiasan, di sisi sanésna, aranjeunna praktis sareng fungsi tambahan:

  • tabél,
  • korsi
  • pariuk kembangna.

Ku cara kieu, aranjeunna ngagabungkeun estetika sareng fungsi praktis. Pot na bakal janten tempat pikeun kembang, semak atanapi tangkal miniatur, kitu ogé méja, korsi, atanapi saatos senén éta bakal nyirian rute komunikasi di kebon.

Tempo ogé: Tong sampah jalan modern minangka unsur arsitéktur urban

Pot na taman anu kedah dipilih?

Janten jelas katingali aya pamilihan anu ageung pisan dina pot taman di pasar, janten sadayana kedah mendakan barang anu pas pikeun kebon, balkon atanapi bérés. Éta sadayana gumantung kana susunan rohangan, sapertos gaya tradisional, modern atanapi avant-garde. Sababaraha bakal milih pariuk kai, anu sanés bakal milih pariuk logam atanapi batu. Siki leutik disarankeun pikeun balkon, tapi pariuk taman gedé bakal cocog pikeun teras langkung ageung. Ogé dicatet éta unggal pariuk tiasa dihias sacara bébas, contona ku kerajinan langkung seueur, biasa, sareng dicét.

Pikeun seueur, hargana pasti ogé kriteria pamilihan. Ieu henteu hartosna kitu, anjeun kedah bet dina pariuk murah. Dijual (up Desain Bentuk Kota) mangrupikeun kasempetan anu saé mésér pariuk anu saé tina bahan kualitasna alus dina harga anu pikaresepeun. Anjeun tiasa ngahemat pisan ku cara ieu, ku mésér murah kebon pariuk dijieun tina beton, sareng pariuk batu ekslusif.

Kriteria pilihan anu sanés nyaéta pepelakan anu hoyong palay melak di rohangan héjo kebonna, teras atanapi balkon. Aranjeunna henteu kedah janten pariuk taman ageung. Leuwih leutik, Nangkep pariuk tiasa dianggo sareng tumbuhan sareng badak pendakian. Dina anu langkung ageung komo tatangkalan sareng tangkal kerdil tiasa diraihsareng dina panci oblong tina sagala jinis Bumbu.

Tempo ogé: Pager tulisan

Tingali tulisan séjén:

August 31 2020

Tempat kaulinan modéren ngamungkinkeun pikeun hiburan anu teu diwatesan sareng aman dina hawa seger sanés ngan ukur pikeun barudak sagala umur, tapi ogé pikeun jalma ngora. ...

17 Méi 2020

Ayeuna, parabotan jalan ogé kalebet panutup tangkal. Unsur fungsional sareng éstétika ieu tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. ...

12 Méi 2020

Sistem kasalahan anu digunakeun dina prosés disinfection halimun garing tiasa dianggo dina sagala rupa tempat. Ayeuna ayeuna éta ...

6 Méi 2020

Stasiun disinfeksi / stasion kebersihan tangan mangrupakeun hal anyar dina tawaran kami salaku elemen arsitéktur leutik. Hiji solusi anu saderhana ...

April 15 2020

Arsitéktur leutik didamel ku objék arsitéktur leutik anu diintegrasikeun kana rohangan kota atanapi disimpen dina milik pribadi sareng ...

March 31 2020

Memang leres yen profésional arsiték mangrupikeun profési bébas anu tiasa nyangking loba puas sareng kauntungan material, tapi jalanna ngamimitian damel ...