Bangku taman

Taman, kota sareng bangku kebon

Bangku taman mangrupikeun unsur anu mustahil arsitéktur leutik leutik. Ti sudut pandang fungsi utilitas, aranjeunna dianggo kanggo calik, tapi ningal perencanaan spasial, aranjeunna parabot perabotan. Taman, alun-alun, kebon, jalan-jalan sareng perumahan kota anu dihiasan ku bangku.

Unduh katalog >>

Dina rasa anu langkung lega, bangku mangrupikeun unsur anu paling sering dianggo tina arsitéktur leutik teu ngan ukur di taman sareng kebon. Urang ogé tiasa mendakan bangku-gedung di stadion, di hareup tahap amfiteater, di festival sakola, di gereja-gereja, di kuburan sareng seueur tempat sanés.

Bangku kota mangrupikeun oasis pikeun suku bosen ku jalan anu panjang, ogé mangrupikeun kasempetan kanggo ngeureunkeun sakedap, anu tiasa janten kasempetan pikeun pangakuan cinta. Kurang diucapkeun sacara sajak, bangku kota mangrupikeun kebon anu paling penting sareng parabot taman, tanpa anu hese dibayangkeun sakuliling tempat kaulinan, pedalaman kebon kota, daérah kolam renang latar atanapi tempat umum sanésna.

Urang nganggo bangku taman ku calik di panonpoé di kebon kembang, teras ngarobih paguneman sareng réréncangan di taman, maca buku ku balong atanapi ningali murangkalih anu bahagia anu mikaresep obyek wisata. Upami henteu kanggo bangku taman, rohangan kota janten langkung miskin sareng langkung fungsional.

Tingali conto realisasi METALCO

Kota bangku bangku

Aya seueur jinis bangku kota. Jenis na tiasa dibédakeun kusabab tujuan, konstruksi, bahan anu dianggo pikeun konstruksi, ogé gaya sareng desain.

Ku ayana susunan atawa tujuan, urang tiasa ngabédakeun bangku jalan, anu sering disebut bangku kota, bangku bangku jeung bangku kebon.

Kusabab konstruksi, nyaéta, struktur, éta nangtung bangku tanpa mundur atawa bangku sareng mundur. Bangku nangtung dina opat atanapi langkung suku, sareng ogé permanén nyambung ka taneuh kalayan sakumna permukaanna.

Alatan jinis konstruksi sareng bahan bérés, bangku taman dibagi jadi tuang bangku beusi, bangku baja - bangku tina kéting baja, bangku beton, bangku tina beton bertulang prefabricated, bangku batu atawa bangku palastik.

Kusabab gaya sareng desain, urang tiasa ngabédakeun puluhan jinis bangku parkir. Ngarecah pangbasajanna kalebet bangku modéren sareng bangku tradisional, sering dipodelkeun gaya dina jaman anu dipasihkeun atanapi diadaptasi kana wangunan sakurilingna sareng elemen anu sanés arsitéktur leutik leutik.

Bangku taman paling saé

Naon anu kudu ditimbangkeun nalika milih bangku taman? Aya seueur kritéria. Di handap ieu urang nampilkeun anu paling penting diantara aranjeunna.

Bangku taman murah? Hargana

Sapertos naon waé jinis beuli atanapi investasi, harga produk biasana mangrupikeun salah sahiji kriteria pilihan. Dina hal ieu, harga bangku parkir gumantungna umum tina bahan bangku sareng dimensina. Bangku taman murah paling sering struktur bangku baja. Nu pangleutikna bakal paling murah. Nu leuwih ageung bangku, langkung seueur bahan anu dianggo pikeun ngahasilkeun éta, janten hargana ogé nambahan.

Bangku kota aman

Luhureun sadayana, bangku kedah janten aman pikeun dewasa sareng barudak. Strukturna kedah dipercaya sareng awét supados kasalametan ngagunakeun perabotan jalan ieu henteu turun kalayan ngagunakeunana.

Sanaos teu aya standar resmi Polandia anu langsung dilarapkeun ka bangku bangku, aya syarat anu sami anu kedah diterapkeun nalika mendesain sareng ngawangun bangku taman. Standar PN-EN 1176 pikeun alat kaulinan sering digunakeun.

Kekahanan bangku taman

Perabot anu tinggaleun di rohangan umum kakeunaan vandalisme. Maka, bangku taman sering ngagaduhan sistem anti vandal. Lanjutan mangrupikeun bangku anu digali kana taneuh, anu nyegah bangku gantung, dipaling, dipaling atanapi bentuk karusakan pamindahan anu sanés.

Bangku sareng tong sampah

Kancing tong sampah mangrupikeun unsur anu teu tiasa dipisahkeun tina bangku taman. Éta tiasa terpadu sareng bangku salaku unsurna. Éta tiasa janten elemen anu misah tina arsitéktur leutik, tapi teras kedah dipilih kalayan ati-ati sareng konsisten kalayan desain bangku.

Asesoris pilihan

Bangku taman ogé tiasa dilengkepan tabel, régimen sareng seueur unsur sanésna. Aranjeunna nyayogikeun tempat pikeun koper, kantong atanapi kantong. Aranjeunna ngamungkinkeun anjeun reureuh buku saé, nempatkeun sababaraha barang atanapi tuang tuangeun dina kaayaan anu sami sareng anu aya di restoran. Di taman-taman, bangku kadang aya diiring ku tabel anu tempatna maén catur, pariksa atanapi cocooan sanés. Tukang bangku tiasa gaduh lampu terpadu dina bentuk lampu. Aranjeunna tiasa janten bagian ti arbor, cai mancur, patung atanapi ranjang kembang. Dinten ukur imajinasi ngawates desainer!

Tangkal bangku taman beusi

Aloi karbon sareng beusi téh matak beusi. Hal ieu dianggap bahan konstruksi paling awet anu dianggo dina produksi bangku kota. Kabaya beusi tuang tiasa nyandak seueur wujud sareng wangun. Aranjeunna ngagaduhan hiasan mewah sareng kénging kaki anu teu biasa. Bangku rarancang sapertos kitu bakal dianggo ampir di mana waé, sabab anjeun tiasa bébas ngawangun penampilanna. Bangku beusi tuang tuang mangrupikeun perabotan perabotan anu bakal tiasa dianggo di kebon, kebon sareng alun-alun.

Bangku taman beusi tuang, saatos ngawangun struktur, aya bubuk coated, hatur nuhun anu kerangka pikaresepeun kana kabaran sareng permukaanna lancar sareng tahan korosi.

Kauntungan sejen tina bangku taman beusi téh beuratna. Bangku taman sapertos kitu beurat supados tetep stabil pisan sanajan henteu kudu ngajambat dina taneuh. Barudak luncat dina tonggongna moal gampang ngagulingkeun struktur anu beurat sapertos ieu, sareng malah samar-samar bakal nolak ngalakukeun perbuatan jahat.

Bangku taman kayu

Bangku bangku anu dilakukeun tina kai katingal langkung saé pisan. Blok wangunan alami ieu masihan aranjeunna karakter sareng bangsawan. Hanjakalna, sakumaha dina kasus kai, éta butuh pangropéa périodik. Aranjeunna kedah dicét sareng diperyogikeun sacara teratur. Ngurus panyalindungan ngalawan kaayaan cuaca anu teu nguntungkeun.

bangku bangku

Bangku taman kai henteu kudu dipasang langsung dina taneuh, pasir atanapi jukut. Aranjeunna henteu kedah ngahubungan sareng taneuh anu permanén atanapi teras baseuh. Éta idéal pikeun tempat-tempat bumbung sareng jalma anu nganggo permukaan anu lemes sareng lemes.

Bangku taman logam

Universal, bangku kota modéren? Atanapi panginten bangku pikeun kebon pribadi? Di teras? Bangku logam nyalametkeun. Rupa-rupa aloi logam dianggo pikeun pigurana, paling sering awét, awét sareng terang. Hiji conto bahan wangunan jenis ieu nyaéta aluminium.

Bangku logam gaduh desain modéren. Salah sahiji kauntungan maranéhanana nyaéta beurat saeutikna. Bangku sapertos kitu langkung saé pikeun ngalih ti hiji tempat ka hiji tempat. Aranjeunna tiasa damel saé salaku kursi pikeun para pamirsa tina pagelaran luar atanapi sapotong kebon perabot anu bakal ngarobih jabatanana langkung sering, e.g. gumantung kana usum.

Bangku taman konkrit sareng batu

Taman taman atanapi kota henteu kedah ngagaduhan papan, mundur sareng suku tradisional. Éta tiasa tuang beton, bébas kabentuk atanapi diukur dina batu. Jenis bangku ieu beurat, henteu butuh pangropéa sareng ampir teu kabiruyungan. Aranjeunna tiasa janten bagian tina tangga, cai mancur atanapi ranjang kembang. Aranjeunna nyampur sampurna sareng unsur-unsur arsitéktur leutik.

Solusi anu populér ogé ngalebetkeun sababaraha elemen. Bangku bangku sareng tempat sasarak kai sareng korsi tiasa gaduh kaki beton masif. Éta sadayana gumantung kana harepan investor sareng imajinasi desainer.

Tingali tulisan séjén:

August 31 2020

Tempat kaulinan modéren ngamungkinkeun pikeun hiburan anu teu diwatesan sareng aman dina hawa seger sanés ngan ukur pikeun barudak sagala umur, tapi ogé pikeun jalma ngora. ...

17 Méi 2020

Ayeuna, parabotan jalan ogé kalebet panutup tangkal. Unsur fungsional sareng éstétika ieu tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. ...

12 Méi 2020

Sistem kasalahan anu digunakeun dina prosés disinfection halimun garing tiasa dianggo dina sagala rupa tempat. Ayeuna ayeuna éta ...

6 Méi 2020

Stasiun disinfeksi / stasion kebersihan tangan mangrupakeun hal anyar dina tawaran kami salaku elemen arsitéktur leutik. Hiji solusi anu saderhana ...

April 15 2020

Arsitéktur leutik didamel ku objék arsitéktur leutik anu diintegrasikeun kana rohangan kota atanapi disimpen dina milik pribadi sareng ...

March 31 2020

Memang leres yen profésional arsiték mangrupikeun profési bébas anu tiasa nyangking loba puas sareng kauntungan material, tapi jalanna ngamimitian damel ...