Kamar Arsitéktur

Kamar Arsiték Républik Polandia

Sanaos, profésional arsiték mangrupikeun profési freelance anu tiasa nyangking loba puas sareng mangpaat material, tapi jalan pikeun ngamimitian digawé salaku arsiték teu sederhana atanapi pondok. Salian ti tahap diajar atra sareng diajar anu intensif, arsiték anu cita-cita ogé kedah milik IARP (Kamar Arsiték Républik Polandia).

Unduh katalog >>

Kamar Arsitéktur

Kumaha carana janten arsiték?

Judul insinyur insinyur tiasa didamel saatos réngsé pangajaran siklus munggaran. Gelar master dina insinyur insinyur dicandak saatos réngsé studi daur kadua. Nanging, judulna henteu kéngingkeun anjeun ngalaksanakeun profésional langsung. Numutkeun hukum Polandia, ngan hiji jalma anu aya dina daptar Kamar Arsiték Republik Polandia mangrupikeun arsiték anu tiasa ngalaksanakeun profési éta. Janten IARP mangrupikeun hiji-hijina gapura karir pikeun arsiték anu cita-cita hayang ngalengkepan proyék komérsial kahijina.

Kamar Arsitéktur

Tempo ogé: IF Desain Award 2020 kanggo merek Metalco pikeun panyumputan beus interaktif, anu mangrupikeun bagian tina proyek SMART CITY

Kamar Arsiték Républik Polandia

Kamar Arsiték Républik Polandia mangrupikeun awak anu tugas utami dibahas dina patung nyaéta panyalindungan rohangan sareng, sadayana, arsitéktur anu dianggap salaku hadé umum. Salaku tambahan, IARP ngawasi kinerja anu bener tina fungsi teknis anu digunakeun dina konstruksi sareng mariksa kualitas kaahlian konstruksi anu dianggo dina spésial arsitéktur. Tangtosna, pangawasan ieu ngan ukur anggota Kamar Arsiték Républik Polandia. Kusabab ieu, penting pisan pikeun arsiték ngora anu hoyong ngalakukeun anu munggaran proyék komérsialjadi milik IARP.

Tempo ogé: Hukum konstruksi sareng arsitéktur leutik

Tugas sareng kagiatan Badan Arsiték Républik Polandia

Kamar Arsitek Republik Polandia ogé ngurus sababaraha tugas tambahan, diantarana, antara séjén: ngajaga profesi hiji arsiték salaku mandiri, ngajagaan judul IARP Arsiték, ngembangkeun sababaraha standar ngeunaan pagelaran karya ku arsiték, damel peraturan sareng nyaluyukeun peraturan-peraturan ngeunaan biaya pikeun anggota, sareng ogé tujuan pikeun ngenalkeun program anu cocog sareng program EU di paguron Polandia.

Dina ngalaksanakeun kagiatan tambihan na, IARP gawé bareng sareng pamaréntahan diri profésional tina insinyur konstruksi. Kamar Arsiték Républik Polandia ogé gawé bareng sababaraha organisasi anu sanés pikeun ngahontal tujuanana. Kamar Arsiték Républik Polandia henteu ngan ukur ngawujudkeun peraturan sareng standar karya, tapi ogé ngurus masalah pendidikan, ilmiah, budaya sareng téknis.

Sanaos kagiatan anu cukup lega tina IARP, kedah émut yén tujuan overarching utami nya éta ngajagi rohangan sareng arsitéktur salaku kabiasaan anu hadé. Sadaya kagiatan sareng sadayana struktur IARP tepatna didasarkeun kana tujuan ieu, sareng sadaya kagiatan sisi kedah disawang janten salaku tambahan pikeun kagiatan inti ieu.

Struktur IARP diwangun ku Kamar Nasional Arsiték babarengan jeung otoritas, ogé 16 kamar distrik arsiték.

Hak sareng kawajiban anggota

Ku milik IARP, anggota tiasa ngandelkeun hak-hak sareng hak-hak tertentu anu aranjeunna henteu bakal tiasa resep tanpa janten anggota alam pawenangan. Di sisi anu sanés, milik Kamar Arsiték Républik Polandia ogé ngagaduhan kawajiban anu tangtu.

Tugas ieu kalebet: panjagaan étika profésional sareng adaptasi kana aturan, kerjasama sareng Kamar Arsiték Republik Polandia, patuh peraturan sareng aturan anu aya hubunganana sareng pangaweruh téknis sareng pakean, nyandak jihat resolusi IARP sareng mayar waragad kaanggotaan teratur.

Anggota IARP tiasa ngandelkeun hak sareng hak istimewa ieu: aranjeunna tiasa migunakeun kagiatan ngabantosan diri sareng bantosan légal di kamar, sareng aranjeunna tiasa nulungan pitulung pikeun ningkatkeun kualifikasi profésionalna.

Tempo ogé: Pot pariuk sareng bahanna - anu mana anu pangsaéna?

Komisi Kualifikasi Nasional

Nalika nyerat ngeunaan Kamar Arsiték Républik Polandia, mustahil henteu nyarioskeun Komite Kualifikasi Nasional. Éta mangrupikeun kanggo mikeun kualifikasi profésional. Ieu mangrupikeun awak khusus anu ogé ditangtukeun dina katetepan di alam pawenangan. Pasti, unggal arsiték anu cita-cita pikeun meunangkeun kualifikasi-na kedah atos ka Komite Kualifikasi Nasional. Salaku tambahan, kagiatan Komite Kualifikasi Nasional ogé kalebet pengawasan kagiatan panitia pamilihan, sareng kagiatanana ditetepkeun ku undang-undang sareng peraturan anu kudu dioperasikeun.

Pembiayaan Kamar Arsiték Republik Polandia

Pikeun hiji IARP pikeun fungsina, éta kedah ngoperasikeun aset-aset tertentu. Pikeun tujuan ngabiayaan kagiatanana, Kamar Arsiték Républik Polandia nyandak dana tina waragad kaanggotaan, tina kagiatan bisnis, sumbangan sareng subsidi, ogé tina pendapatan séjén. Aktivitas ékonomi anu tiasa dilakukeun ku ruangan kabupaten sareng Dewan Nasional Nasional IARP sacara praktis henteu terbatas, tapi kitu, henteu tiasa janten kagiatan investasi sareng kagiatan dina desain, konstruksi, karya umum sareng pangajen konstruksi. Larangan sapertos henteu matak kaget saha waé - kagiatan bisnis henteu kénging mangaruhan kamerdekaan Kamar Arsiték Republik Polandia.

Tempo ogé: Tong sampah jalan modern minangka unsur arsitéktur urban

Tingali tulisan séjén:

August 31 2020

Tempat kaulinan modéren ngamungkinkeun pikeun hiburan anu teu diwatesan sareng aman dina hawa seger sanés ngan ukur pikeun barudak sagala umur, tapi ogé pikeun jalma ngora. ...

17 Méi 2020

Ayeuna, parabotan jalan ogé kalebet panutup tangkal. Unsur fungsional sareng éstétika ieu tiasa dilakukeun dina rupa-rupa bahan. ...

12 Méi 2020

Sistem kasalahan anu digunakeun dina prosés disinfection halimun garing tiasa dianggo dina sagala rupa tempat. Ayeuna ayeuna éta ...

6 Méi 2020

Stasiun disinfeksi / stasion kebersihan tangan mangrupakeun hal anyar dina tawaran kami salaku elemen arsitéktur leutik. Hiji solusi anu saderhana ...

April 15 2020

Arsitéktur leutik didamel ku objék arsitéktur leutik anu diintegrasikeun kana rohangan kota atanapi disimpen dina milik pribadi sareng ...

March 31 2020

Runtah pengasing sampah salaku bagian tina pitulung daur ulang kotamadya ngabantosan ngajaga ruang publik pikeun ngabersihan, ngaleungitkeun masalah anu aya hubunganana ...