Bangku park

Bangku taman, kutha lan kebon

Bangku park lagi unsur sing ora pati penting arsitektur kutha cilik. Saka sudut pandang fungsi sarana digunakake kanggo njagong, nanging kanthi mikir rencana spasial, prabotan kutha. Taman, alun-alun, kebon, jalan-jalan lan mandeg kutha dilengkapi bangku.

Download katalog >>

Ing pangerten sing luwih wiyar, bangku minangka unsur sing paling umum digunakake saka arsitektur cilik ora mung ing taman lan kebon. Kita uga bisa golek bangku ing stadium, ing ngarep tahap amfiteater, ing festival sekolah, ing gréja, ing kuburan lan ing papan liya.

Bangku kutha minangka oasis kanggo sikil sayah kanthi dawa, uga minangka kesempatan kanggo mandheg sedhela, lan bisa dadi kesempatan kanggo pengakuan cinta. Kurang pocapan kanthi geguritan, bangku kutha mung prabot lan taman kebon sing paling penting, tanpa angel nggambarake sakcedhake papan dolanan, interior taman kutha, area kolam renang latar utawa papan umum liyane.

Kita nggunakake bangku taman kanthi lungguh ing sinar matahari ing taman kembang, seneng ngobrol karo kanca ing taman kasebut, maca buku ing blumbang utawa nonton bocah kanthi seneng nyenengake wisata taman dolanan. Yen ora kanggo bangku taman, papan kutha bakal luwih mlarat lan kurang fungsi.

Deleng conto realisasi METALCO

Bangku taman kutha

Ana macem-macem jinis bangku kutha. Jinis-jinis kasebut bisa dibedakake amarga tujuan, konstruksi, bahan sing digunakake kanggo konstruksi, uga gaya lan desain.

Amarga susunan utawa tujuan, kita bisa mbedakake bangku dalan, sing asring diarani bangku kutha, bangku park lan bangku kebon.

Amarga pambangunan, yaiku, struktur, mula uga ana bangku tanpa mundur utawa bangku kanthi geger. Bangku ngadeg ing sikil papat utawa luwih, lan uga permanen disambungake ing lemah kanthi permukaan kabeh.

Amarga jinis bahan konstruksi lan finishing, bangku taman dibagi dadi bangku wesi, bangku waja - bangku sing digawe saka bar baja, bangku beton, bangku digawe saka konkrit bertetapan prefabricated, bangku watu utawa bangku plastik.

Amarga gaya lan desain, kita bisa mbédakaké puluhan jinis bangku taman. Pecah sing paling gampang kalebu bangku modern lan bangku tradisional, sing asring modhél saka gaya jaman tartamtu utawa dicocogake karo bangunan sekitar lan unsur liyane arsitektur kutha cilik.

Bangku taman paling apik

Apa sing kudu ditimbang nalika milih bangku taman? Ana akeh kritéria. Ing ngisor iki kita nampilake sing paling penting.

Bangku taman murah? Rega

Kaya jinis tuku utawa investasi, rega produk mesthi salah sawijining kritéria pilihan. Ing kasus iki, rega bangku taman gumantung saka bahan bangku lan dimensi sing. Bangku taman murah paling asring strukturna bench bench. Sing paling cilik bakal paling murah. Kursi sing luwih gedhe, luwih akeh bahan sing digunakake kanggo ngasilake, mula uga regane mundhak.

Bangku kutha sing aman

Luwih penting, bangku kudu aman kanggo wong diwasa lan bocah. Strukture kudu dipercaya lan awet, supaya safety kanggo nggunakake perabotan jalan iki ora suda.

Sanajan ora ana standar basa Polandia sing langsung ditrapake ing bangku taman, ana syarat sing padha sing kudu ditrapake nalika ngrancang lan mbangun bangku taman. Standar PN-EN 1176 kanggo peralatan dolanan asring digunakake.

Kekuwatan bangku taman

Perabot sing ditinggalake ing papan umum katon vandalisme. Mula, bangku taman asring duwe sistem anti-vandal. Minangka tambahan saka bangku sing digali menyang lemah, sing nyegah bangku ora bisa dipindhah, dicolong, utawa bentuk pemindahan pamindahan liyane.

Bench karo tong sampah

Asring elemen bangku taman sing ora bisa dibedakake yaiku tong sampah. Bisa digabung karo bangku minangka unsur. Bisa dadi unsur kapisah saka arsitektur cilik, nanging banjur kudu dipilih kanthi ati lan konsisten kanthi desain bench.

Aksesoris pilihan

Bangku taman uga bisa dilengkapi tabel, resimen lan liya liyane. Dheweke nyedhiyakake papan kanggo barang, kanthong utawa tas ransel. Dheweke ngidini sampeyan ngaso buku kanthi kepenak, nyelehake sawetara barang utawa mangan ing kahanan sing padha karo restoran ing restoran. Ing taman, bangku kadang diiringi tabel sing dadi papan kanggo dolanan catur, cek utawa dolanan liyane. Bangku kasebut bisa duwe lampu terpadu ing bentuk lampu. Dheweke bisa dadi bagean saka arbor, mancur, patung utawa amben kembang. Dina iki mung bayangan sing mbatesi desainer!

Bangku taman wesi

Aloi saka karbon lan wesi yaiku wesi. Sampeyan dianggep minangka bahan konstruksi sing paling tahan lama sing digunakake ing produksi bangku kutha. Rak wesi cast bisa njupuk macem-macem wujud lan wujud. Dheweke duwe dekorasi sing apik lan perkakas sikil sing ora biasa. Bangku sing dirancang kaya ngono bakal mlaku meh ing endi wae, amarga sampeyan bisa kanthi bebas menehi penampilan. Bangku wesi bunder minangka potongan perabot kutha sing bakal mlaku ing taman, kebon lan alun-alun.

Bangku taman wesi, sawise mbentuk struktur kasebut, dilapisi bubuk, amarga pigura bisa nyenengake sentuhan lan permukaané lan tahan karat.

Kauntungan liyane saka bangku taman wesi yaiku bobote. Bangku taman kaya ngono abot banget lan tetep tetep stabil sanajan ora kudu nganggo jangkar. Bocah-bocah sing mlumpat ing mburi ora bakal gampang nggulingake struktur sing abot, lan malah vandal bisa uga nolak tumindak ala.

Bangku taman kayu

Bangku sing digawe saka kayu katon apik banget. Blok bangunan alami iki menehi karakter lan keluhuran. Sayange, kaya kayu, mbutuhake perawatan périodik. Dheweke kudu dicet lan dianyar sacara rutin. Take care saka pangayoman saka kahanan cuaca sing ora becik.

bangku park

Bangku taman kayu ora kudu diselehake langsung ing lemah, pasir utawa suket. Dheweke ora kena kontak karo lemah telat utawa teles kanthi rutin. Dheweke becik kanggo papan sing atap lan sing nganggo permukaan sing tegar lan lemes.

Bangku parkir logam

Bangku kutha modern, modern? Utawa bisa uga bangku kanggo taman pribadi? Ing teras? Bangku logam teka kanggo ngluwari. Werna alloy logam digunakake kanggo pigura, paling asring awet, tahan lama lan entheng. Conto babagan bahan bangunan jinis iki yaiku aluminium.

Bangku logam duwe desain modern. Salah sawijining kaluwihan yaiku bobote sing murah. Bangku kaya kaya ngono iku luwih gampang dibukak saka saben panggonan. Dheweke bisa kerja kanthi apik minangka kursi kanggo para pamirsa babagan kinerja ruangan utawa perabot kebon sing bakal ngganti posisi luwih asring, eg. gumantung ing mangsa.

Bangku parkir konkrit lan watu

Taman utawa kutha ora kudu duwe papan, mundur lan sikil tradisional. Bisa dadi matak beton, dibentuk kanthi bebas utawa diukir kanthi watu. Bangku-warni jinis iki abot, ora butuh perawatan lan ora bisa dirusak. Dheweke bisa dadi bagean tangga, sumur mancur utawa amben kembang. Kabeh dicampur karo unsur-unsur arsitektur cilik.

Solusi sing populer uga kalebu nggabungake macem-macem unsur. Bangku kanthi bangkit kayu lan kursi bisa duwe sikil beton gedhe. Iku kabeh gumantung karo pangarepan investor lan imajinasi desainer.

Deleng artikel liyane:

31 August 2020

Taman dolanan modern ngidini nyenengake tanpa wates lan aman ing udara terbuka ora mung kanggo bocah-bocah kanthi kabeh umur, nanging uga kanggo para mudha. ...

17 May 2020

Saiki prabotan uga kalebu tutup wit. Unsur fungsional lan estetis iki bisa digawe kanthi macem-macem bahan. ...

12 May 2020

Sistem kesalahan sing digunakake ing proses disinfeksi pedhang garing bisa digunakake ing macem-macem papan. Sapunika ...

6 May 2020

Stasiun disinfeksi / stasiun kebersihan tangan dadi anyar ing tawaran kita minangka unsur arsitektur cilik. Iku solusi sing nggawe ...

15 April 2020

Arsitektur cilik digawe dening obyek arsitektur cilik sing digabung menyang ruang kutha utawa sing ana ing properti pribadi lan ...

31 March 2020

Sampeyan bener yen profesi arsitek minangka profesi gratis sing bisa ngasilake kepuasan lan keuntungan materi, nanging cara kanggo miwiti makarya ...