Arsitek

Arsitek

Arsitek dianggo ing ngrencanakake lan ngrancang bangunan utawa struktur. Arsitek bisa nganalisa konsep utawa ide para klien lan nggawe proyek konstruksi unik adhedhasar.

Pakaryan arsitek bisa beda-beda: sawetara khusus kanggo ngrancang bangunan omah utawa komersial, sing liyane fokus babagan lanskap, perencanaan kutha, desain interior lan greener. Ana uga cabang arsitektur sing ana gandhengane karo fasilitas industri.

Ing ngisor iki, kita bakal luwih rapet ing rong profesi - desainer interior lan arsitek malang. Saben wong duwe ciri tartamtu lan mbutuhake katrampilan lan kawruh sing beda.

Arsitek lanskap

Arsitek lanskap bisa uga nggambarake ruangan ruangan, nanging nggunakake akeh wektu ing kantor, nggawe lan ngowahi rencana, nyiapake perkiraan biaya lan rapat klien. Nanging, iki ora ateges manawa arkitek lanskap ora nggunakake wektu ing papan kerja utawa ing situs sing dikembangake.

Umume arsitek lanskap kerja ing industri arsitektur lan teknik. Sawetara wong-wong mau nyambut gawe kanggo perusahaan layanan sing ngurusi arsitektur malang.

Arsitek

Skills lan kompetensi arsitek lanskap

Supaya sukses, arsitek lanskap kudu duwe katrampilan alus lan kuwalitas ing ngisor iki:

  • kreatifitas - bakal ngidini sampeyan ngrancang ruangan ruangan sing apik sing uga bakal fungsi
  • ngrungokake aktif - iki bakal ngidini sampeyan ngerteni kabutuhan lan kepinginan para pelanggan
  • komunikasi verbal - arsitek kudu bisa menehi informasi marang para klien
  • pemikiran kritis - arsitek lanskap kudu nggawe keputusan lan ngrampungake masalah, lan katrampilan mikir kritis sing kuwat bakal ngenali solusi sing bisa lan banjur ngevaluasi sadurunge milih sing paling apik
  • kesusastraan komputer - teknologi nduweni peran gedhe ing karya iki, kalebu piranti lunak kayata CADD kanggo persiapan model lan Sistem Informasi Geografi

Tugas lan tanggung jawab arsitek lanskap

Pakaryan iki biasane nglumpukake klien, insinyur lan arsitek lan nggedhekake hubungan kasebut kanggo nggarisake solusi kanggo masalah lan ngenali kabutuhan.

Sampeyan uga penting kanggo nimbang faktor lingkungan kayata got lan kasedhiyan energi nalika digunakake. Taman ora bisa digawe tanpa persiyapan rencana situs lan perwakilan grafis nggunakake desain bantuan komputer lan piranti lunak produksi (CADD). Arsitek lanskap uga nyiapake perkiraan biaya lan ngawasi anggaran proyek. Sampeyan ora mesthi tugas meja.

Deleng uga: Arsitektur kutha cilik

Arsitek njero ruangan

Desain bangunan omah

Perancang interior ing omah bisa kerja rapet karo klien kanggo ngenali kebutuhan lan kekarepan kanggo kamar tartamtu utawa omah kabeh. Ing sawetara kasus, dheweke nyedhiyakake keahlian desain kanggo proyek konstruksi anyar. Dheweke uga mbantu nggawe ruang tamu ing njero ruangan utawa njaba bangunan. Umume pesenan kalebu pelanggan rapat kaping pirang-pirang, nggawe desain lan nyedhiyakake pilihan perabot, conto cat, pilihan lantai lan lampu.

arsitek

Desain komersial

Kaya desain apartemen, desain komersial nderek proses sing padha nanging kanthi skala sing luwih gedhe. Perancang interior komersial ngevaluasi fungsi, kelestarian, gambar merek pelanggan lan faktor lingkungan bisnis. Proyek kudu memenuhi anggaran pelanggan lan syarat wektu. Ing sawetara kasus, perancang komersial kudu nggawe desain sing ngidini karya terus sajrone instalasi.

Portopolio arsitek

Portofolio mung minangka dokumen sing ngatur crita profesional liwat gambar, teks, komposisi lan format. Ana pirang-pirang jinis jinis kasebut amarga ana wong sing nindakake profesi iki. Portopolio bisa kanthi digital, rampung analog, utawa kombinasi saka loro. Departemen Sumber Manusia perusahaan sampeyan mung mbutuhake kiriman digital, dikirim liwat portal web.

Portofolio apik kalebu proyek sing apik. Yen ana luwih akeh ing akun desainer utawa arsitek, luwih apik. Pengalaman nduweni peran gedhe ing profesi iki.

Masalah kolaborasi

Arsitek desain omah, bangunan lan obyek liyane. Desain iki digunakake kanggo bangunan anyar, renovasi, refurbished lan extension fasilitas sing ana. Dheweke uga duwe peran penting ing proses ngrancang, ngrubah lan ndandani bangunan sing rusak utawa rusak, kalebu bangunan sing dilindhungi, taman perumahan lan monumen. Arsitek melu kabeh proses konstruksi, saka desain dhisikan, gambar lan model proposal, dadi owah-owahan adhedhasar kabutuhan pelanggan. Arsitek aktif kolaborasi karo profesional konstruksi liyane ing saindenging proyek kasebut, menehi input kritis nganti rinci sing apik, terus liwat pemeriksaan pungkasan lan persetujuan.

Deleng uga: Hukum bangunan lan arsitektur cilik

Pira sing ditampa saka arsitek?

Upah gumantung utamane ing papan kerja lan level pengalaman. Arsitek anyar sing trampil bisa nindakake macem-macem karya jero, kayata nggambar proyek, ngunjungi situs proyek, lan nglaporake menyang arsitek sing tanggung jawab kanggo proyek kasebut.

Minangka arsitek sing duwe tenaga kerja, sampeyan bisa ngandhakake kebebasan tartamtu ing babagan jam kerja lan pilihan proyek. Jumlah karya kantor lan desain nyata tuwuh kanthi nambah pengalaman lan kapercayan.

Minangka pengalaman tuwuh lan tanggung jawab diganti - semono uga gaji. Mula, iku angel ujar kanthi ora pati cetho sepira gedhene arsitek.

Deleng uga: Perencanaan kutha - apa persis kasebut?

Deleng artikel liyane:

31 August 2020

Taman dolanan modern ngidini nyenengake tanpa wates lan aman ing udara terbuka ora mung kanggo bocah-bocah kanthi kabeh umur, nanging uga kanggo para mudha. ...

17 May 2020

Saiki prabotan uga kalebu tutup wit. Unsur fungsional lan estetis iki bisa digawe kanthi macem-macem bahan. ...

12 May 2020

Sistem kesalahan sing digunakake ing proses disinfeksi pedhang garing bisa digunakake ing macem-macem papan. Sapunika ...

6 May 2020

Stasiun disinfeksi / stasiun kebersihan tangan dadi anyar ing tawaran kita minangka unsur arsitektur cilik. Iku solusi sing nggawe ...

15 April 2020

Arsitektur cilik digawe dening obyek arsitektur cilik sing digabung menyang ruang kutha utawa sing ana ing properti pribadi lan ...

31 March 2020

Sampeyan bener yen profesi arsitek minangka profesi gratis sing bisa ngasilake kepuasan lan keuntungan materi, nanging cara kanggo miwiti makarya ...